Shoarma opwarmen

Shoarma opwarmen

Shoarma opwarmen kan soms voelen als een culinaire uitdaging. Je wilt dat de heerlijke smaken en sappen behouden blijven, terwijl je ook hoopt dat de textuur niet verandert in iets taais of rubberachtigs. Shoarma, een populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, heeft wereldwijd de harten (en magen) van velen veroverd. Het gerecht bestaat meestal uit dun gesneden stukjes gekruid vlees, vaak geserveerd met pitabrood, verse groenten en diverse sauzen. Of je nu shoarma thuis maakt of over hebt van een take-out bestelling, het opnieuw opwarmen van shoarma biedt je de perfecte kans om een heerlijke maaltijd te recreëren zonder dat deze zijn charme verliest.

klein

Shoarma opwarmen

Shoarma opwarmen in een koekenpan is een van de beste manieren om de smaak en textuur van de shoarma zo dicht mogelijk bij het origineel te houden. Als je nog shoarma over hebt en je wilt deze weer tot leven brengen, volg dan dit eenvoudige recept om het beste uit je restjes te halen.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
Calorieën 167 kcal

Materialen

Ingrediënten
  

  • Kleine hoeveelheid olie of boter
  • Shoarmavlees

Instructies
 

  • Zet je koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie of boter toe. Het vet helpt om de shoarma niet alleen op te warmen, maar ook om het een beetje knapperigheid te geven.
  • Zodra de olie heet is, maar niet rookt, voeg je de shoarma toe aan de pan. Verspreid het vlees gelijkmatig zodat elk stukje de pan raakt.
  • Laat het enkele minuten bakken zonder te roeren, zodat de onderkant een beetje kan krokant worden. Gebruik daarna een spatel om het vlees om te roeren. Blijf het vlees regelmatig omscheppen zodat het gelijkmatig opwarmt en overal knapperig wordt.
  • Het is belangrijk dat het helemaal doorwarmd is. Dit duurt meestal ongeveer 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van het vlees.
  • Zodra de shoarma goed verwarmd en licht krokant is, is het klaar om te serveren.

Voedingswaarde

Totale gewicht (ongeveer): 200 gramCalorieën: 167 kcalKoolhydraten: 0.4 gEiwit: 19.7 gVet: 9.7 gVerzadigd vet: 1.8 gVezels: 0.1 gSuiker: 0.3 g
Trefwoord Shoarma opwarmen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was.

Mij Dit zal je misschien ook interesseren

Shoarma bakken

Shoarma bakken is eigenlijk heel simpel en hartstikke lekker. Je begint met gekruid vlees, meestal kip of lamsvlees dat je in dunne reepjes snijdt. Vervolgens gooi je het in een hete pan met wat olie en bak je het snel op hoog vuur. Het vlees moet mooi bruin en knapperig worden. Dit doe je in een paar minuten. Intussen ruikt je hele keuken heerlijk en krijg je meteen trek. Uiteindelijk serveer je de shoarma op een pita of met wat frietjes erbij.

Hoeveel shoarma per persoon

Shoarma is zo’n gerecht waar je niet snel genoeg van krijgt. Per persoon heb je meestal zo’n 150 tot 200 gram nodig, afhankelijk van hoe hongerig je bent. Voor een gezellig avondje met vrienden, zou ik persoonlijk iets meer rekenen, want iedereen neemt vaak een tweede portie. Zorg ook voor genoeg pita’s, knoflooksaus en verse groenten erbij, dan zit je altijd goed. Shoarma eten is niet alleen lekker, maar ook een fijne sociale ervaring, waar iedereen van geniet.

Shoarma anders opwarmen

In de magnetron

Shoarma opwarmen in de magnetron is de snelste manier om je maaltijd klaar te maken. Perfect als je haast hebt en snel iets wilt eten.

Leg de shoarma op een magnetronbestendig bord en dek het af met een magnetronbestendige deksel of een bord om te voorkomen dat het uitdroogt. Zet de magnetron op volle kracht en verwarm de shoarma 1 tot 2 minuten. Roer het vlees halverwege even door zodat alles gelijkmatig warm wordt. Na het opwarmen kun je het nog even laten rusten, zodat de warmte zich goed verspreidt.

In de oven

De oven is een geweldige optie als je iets meer tijd hebt en een knapperige textuur wilt behouden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de shoarma op een bakplaat bekleed met bakpapier of aluminiumfolie. Verspreid het vlees gelijkmatig zodat alles goed warm kan worden. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de shoarma gedurende 10 tot 15 minuten, totdat het goed heet en licht knapperig is. Vergeet niet om halverwege even te roeren voor een gelijkmatige garing.

In de airfryer

De airfryer is perfect als je van krokant en snel houdt, zonder al te veel moeite.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius. Plaats de shoarma in het mandje, zorg ervoor dat het vlees niet te dicht op elkaar ligt. Bak de shoarma 5 tot 7 minuten, waarbij je halverwege de baktijd het vlees even omschudt. Het resultaat is heerlijk krokant en sappig vlees.

Op de barbecue

Als je echt een intense, rokerige smaak wilt, dan is de barbecue de manier om je shoarma op te warmen.

Verhit de barbecue tot middelhoge temperatuur. Leg de shoarma in een aluminium bakje of rechtstreeks op een rooster als je van een extra gegrilde smaak houdt. Rooster de shoarma 5 tot 10 minuten, waarbij je het vlees regelmatig omdraait, zodat het gelijkmatig warm wordt en een heerlijke, licht verkoolde smaak krijgt. Pas op dat het vlees niet uitdroogt, dus blijf erbij en houd het goed in de gaten.

Hoe warm je ingevroren shoarma op?

Bevroren shoarma opwarmen vraagt iets meer aandacht. Hier is hoe je dat aanpakt:

  1. Het is het beste om shoarma eerst te laten ontdooien in de koelkast, maar als je haast hebt, kun je het ook ontdooien in de magnetron op de ontdooistand.
  2. Zodra het ontdooid is, kun je een van de bovenstaande methodes gebruiken om het op te warmen.
Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander dat ook simpele gerechten bijzonder smakelijk kunnen zijn. Steeds meer mensen zijn ook op zoek naar gerechten waarbij niet de hele keuken op z'n kop hoeft te worden gezet.
Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken, en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Zijn motto. "soms kom ik erg dom over, maar ik draag tenminste een schone leesbril, en zie dus alles helder".

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept